Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Virágos kedvünkben

A tavaszi-nyári divattrendnek megfelelően idén nemcsak ruháink, hanem lakásunk és tárgyaink is virágba borulhatnak a természettel egy időben. A színes virágokból került néhány az asztali futóra, a vitrázsokra, a vázára, sőt még egy képre is jutott pár szál belőlük.

Hogy a túlzott tarkaság ne legyen zavaró, a kavalkádban egy-egy azonos mintával teremthetünk harmóniát, de a helyenként visszaköszönő; anyagokkal és színekkel is megzabolázhatjuk a féktelen „virágzást”. Az otthont szépítő tárgyak elkészítése során több különböző, ám egyszerű technikát alkalmaztunk: festettük, hímeztük és applikáltuk a virágfejeket.  
 
Első;ként egy asztali futót festettünk, amin akár egy zöldellő réten, úgy virítanak a festett virágok. Hogy meggyorsítsuk a munkát, a festéshez sablont használtunk. A szirmokat puffadós kontúrfestékkel rajzoltuk körbe, ezzel értük el a térbeli hatást. A csíkos anyagból varrt szegély teremt összhangot a többi tárggyal.

Az ablakra egy kis függöny készült, mely nem zárja ki a fényt, sőt az áttűnő fénysugarak még élénkebbé teszik a színeit. A vidám textilvirágokat világoskék muszlinra varrtuk, és kissé kuszán cikcakkoltuk körbe, hogy bohókásabbak legyenek. A szárakat láncöltéssel hímeztük ki.

 

 
Az egyszerű; fa képkeretre rendhagyó módon egy, a függöny és a futó szegélyének anyagával azonos textildarabot feszítettünk, ez lett a papírvirágok alapja.

A virágközepeket cakkosra vagdostuk, és kissé meg is pödörtük, majd egy-egy fényű  strasszal varázsoltuk csillogóbbá.

Még a papírmasé váza is kivirágzott: a mályvaszínű szirmok merész, csíkosra festett alapon virítanak. A vázát a vastag lakkréteg teszi szépen fényű;vé. Ezzel a módszerrel akár egy régi darabot is felújíthatunk.

Gyönggyel hímezve

A magyar népviseleteket a klasszikus hímzésfajtákon túl sok helyen ékesítették gyöngyökkel is. A gyöngyhímzés fortélyainak bemutatásához ezekbő;l a hagyományos mintákból merítettünk.

Három tárgyat díszítettünk gyöngyhímzéssel, melyek hagyományos mintáit friss színekkel változtattuk maivá.

Lépésről lépésre követhetik, hogyan készül a nemes bársony és a ragyogó üveggyöngy párosításával a díszes tarsoly, amiben féltve őrzött kincseinket, ékszereinket tarthatjuk, és amit akár színházba is magunkkal vihetünk. A mesterműnek tűnő gyöngyhímzés ne riasszon el senkit, elkészítése nem ördöngösség, csupán követni kell a részletes leírást.

 
A kalotaszegi négyszirmú recerózsát és a pókosnak nevezett sugaras motívumot nemcsak klasszikus hímzéstechnikákkal örökítették meg szívesen, hanem gyöngybőll is készítették. Egy türkizkék blúzra varrtuk ki gyöngyszemekből a mintát, s éppen olyan jól mutat rajta, mint hajdanán a népviseleteken. Részletesen bemutatjuk a pókos minta, a recerózsa és az indaminták elkészítését, és ha egyszer ráérzünk a gyöngyhímzés szépségére, ráadásként vállfára akasztható illatos párnát is gyöngyözhetünk, varrhatunk a blúz mellé.

 
Egy könyvborítót és könyvjelzőt is készítettünk, amiket gyöngyös sáv díszít. Alapjuk hímzővászon, ami a keresztszemezésen túl a gyöngyhímzéshez is jól használható. Mivel az apró gyöngyszemek remekül megülnek a szálkockákban, szabályos motívumok hímzésére különösen alkalmasak. A rácsozat szinte vezeti a kezet és a szemet, segíti a tervezhető;séget, így gyerekjáték az öltögetés. A borító és a könyvjelző bármilyen méretben elkészíthető

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

скачать лицензию fifa 15

(garneuki, 2018.03.27 18:54)

Бывает же такое.....

---
Простите... скачать последнее обновление составов для fifa 15, скачать игры на псп fifa 15 а также <a href=http://15fifa.ru/skachat-fifa-15/28-fifa-15-ultimate-team-by-ea-sports-v107-sportivnyy-simulyator-ios-511-rus.html>скачать fifa 15 на ios</a> fifa 15 скачать полная версия на русском

XEvil 4.0 solve CAPTCHA of Google, Facebook, Yandex, VKontakte, and 8400 others!

(Latonyatot, 2018.03.25 23:50)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass any antibot protection.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

Free XEvil Demo is decoding 99% types of captcha

(Mashableap, 2017.12.12 22:13)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass almost any anti-botnet CAPTCHA's.
Captcha Bypass Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8.4 million other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil.Net, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

nekem

(Vivien, 2012.04.12 17:46)

Nekem a könyvborító tetszik a legjobban,de nem tudom mi kell hozzá :(

kati53@tvn.hu

(Kati, 2010.05.12 10:11)

Újra én.Ennek a szép tarsolynak a leírását hol találhatom meg?Mert sehol nem látom.Kérem írd meg.Köszönöm:)Kati

 

 

ProfilképArchívum

Naptár
<< November / 2018 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 189541
Hónap: 3355
Nap: 118